GYIK

GYIK

 

A kinézett ruhát egy az egyben elkészítik a méretemben?

- Amennyiben kéri, természetesen. Igény szerint tanácsot is adunk, hogy mi áll igazán jól, így apró módosítások előnyösek lehetnek.

Az anyagmintákat minek alapján sorolják be az egyes öltözékekhez?

- Figyelembe vesszük az öltözékkategóriát és a szabásvonalat is, ugyanakkor ha szeretné a megrendelő, és kivitelezhető, bármilyen más anyagból is elkészülhet a modell, szövet helyett például bőrből.

Ha a galériában található valamelyik modellt kérem, ami nem szezonális, az lehetséges?

- Természetesen bármelyik ruhadarabot elkészítjük, évszaktól és alapanyagtól függetlenül.

A honlapon az anyagminták közül bármelyiket, amire rábökök, felhasználhatjuk a leendő ruhámhoz?

- A minták a kollekció születésekor kerültek kiválasztásra. Amennyiben beszerezhető az adott anyag, úgy elkészíthető belőle a ruha. Ha elfogyott a kiválasztott anyag, természetesen keresünk.

Hozott anyagból is dolgoznak?

- Igen, megbeszéljük az adott modell anyagigényét.  

Mindenképpen egyedileg tervezik a ruhákat?

- Ez természetesen benne van a vállalási árban, azonban egy divatfotó vagy saját, kész ruhadarab alapján is szívesen elkészítjük a ruhákat.

Lehetséges, hogy csak a tanácsadást kérem, csináltatni később szeretnék?

- Erre van lehetőség, külön szín- és stílustanácsadást is tartunk, ebben az esetben külön díjért.

Ha nem találtam konkrét modellt és tanácstalan vagyok mind a fazont, mind a szövetet illetően, ebben is segítenek tanácsadással és tervezéssel?

- Természetesen a nulláról is megálmodjuk, Önnel közösen kitaláljuk, az elképzeléshez és alkalomhoz mi passzol a lehető legjobban. 

Van néhány régi holmim, melyeknek elavult a fazonjuk. Ezen lehet segíteni?

- Természetesen megoldható, személyes megbeszéléskor tudjuk egyeztetni a lehetőségeket. Érdemes Önnek is elgondolkodnia, mely darabok érik meg, hogy javítsuk vagy átszabjuk.    

Az Önöknél készíttetett ruhát télen kihíztam. Kicsit ki kéne engedni. Ez nem gond?

- Nem. Néhány centimétert ki lehet engedni.

Nem baj, ha csak felhajtást vagy szűkítést kérek?

- Szalonunk korrekt áron ezzel is foglalkozik, hiszen célunk a teljeskörű kiszolgálás.

A tini lányomnak kéne új holmi. Ebben a méretben is gyártanak?

- Minden korosztálynak, ill. férfiaknak és nőknek is készítünk kollekciót, így ennek nincsen akadálya.

Igazából csak valami új ötletet szeretnék a régi, megunt kabátomra.

- Szívesen felfrissítjük a régi megunt darabokat szőrmeszegéllyel, új gombokkal, béléscserével, átszabással, új anyagbetétekkel. Ebben a legújabb trendeket vesszük figyelembe, és ezeket igazítjuk leendő viselője alkatához.

Nekem átfogó szolgáltatás kéne. Komplett ruhatár, de beleértve a kalapot és táskát, cipőt is.

- Beszerzési forrásaink segítségével korlátlan színű és típusú kiegészítőt tudunk rendelkezésre bocsátani.

Ha a weboldalukon látott minták alapján szeretnék még elbeszélgetni az ötletekről és szöveteket vagy kész referenciákat megnézni, erre van-e mód?

- Igen, van rá lehetőség szalonunkban. A szezonális öltözékekhez szövetmintákkal kollekciózunk, így ezeket és színkártyákat is meg tud előzetesen nézni. Ha ír nekünk, a kiválasztott modellre előkalkulációt is készítünk.

Borzasztóan elfoglalt vagyok, hétvégén vagy este is lehet jönni?

- Előzetes egyeztetés alapján van erre lehetőség.

Milyen gyakran frissítik a modelleket a weboldalukon?

- Folyamatosan megjelentetjük elkészült új modelljeinket. Érdemes tehát nyomon követni ezeket. Erről és a trendek alakulásáról, akciókról tájékoztat a hírlevél.

Mi a megoldás, ha nem tetszik az anyagválaszték ahhoz a termékhez, amit kinéztem?

- Modelljeinkhez nem korlátozzuk a szövetkollekciót. A megrendelendő modellhez szükséges szöveteket eleve Ön is hozhatja, vagy ezt megbeszélés után együtt választjuk ki és vásároljuk meg. Szívesen ajánlunk is méteráru üzletet, ahol további anyagok közül választhat. 

Mennyibe kerül a kész ruházat a szövettől függően?

- A vevők minél korrektebb és pontosabb kiszolgálása miatt külön számoljuk a fazondíjat és az alapanyagok árát. Utóbbit együtt tekintjük meg és vesszük meg a szükséges mennyiségben. Nincsen zsákbamacska: amennyit rászán, annyiból gazdálkodunk.

Mennyire pontos a listás fazondíj?

- A fazondíjak tájékoztató jellegűek, sávban jelzik az árkategóriát, melyekhez képest konkrétan, a megrendelt ruhadarabnál már tudunk árat pontosítani. Ehhez a kiajánlott árhoz képest minimálisan, de változhat a varrás díja a szabás, pl. az anyag természete, a próbák száma alapján. A kellékek is módosítják az árat (pl. egy díszgomb és egy műanyag gomb között nagy árbeli különbség van.)

Hogyan jön ki a ruhám végső ára?

- Az alapanyag árához hozzáadódnak a díszítő kellékek (bortni, gomb). A fazondíj és a varrásdíj egy összegként szerepel. Az esetleges tanácsadási díj nem plusz költség. Így egy ruhadarab ára először is az alapanyag, másodszor az elkészítési árból tevődik össze. (Az egyéb kellékek, mint közbélés és cipzár benne vannak a fazondíjban.)

Miért érdemes regisztrálnom?

- Regisztrált vevőink állandó kedvezményeket kapnak és lehetőségekhez jutnak hozzá. Ezek egyike a sávolt vásárlási összegenként adott kedvezmény, születésnapi és karácsonyi ajándék,  ill. az érdekességek rovat alatt közölt számos érdekes szakcikkhez való hozzáférés. A regisztrált látogatók havonta hírlevelet is kapnak, melyben a legérdekesebb hírekről tájékoztatjuk, pl. trendekről vagy árleszállításról, ill. a legújabb feltöltésekről a honlapon.

A regisztráltak mail-címe kizárólag ezeket a célokat szolgálja, másoknak ezeket át nem adjuk.

Nem egészen jó a hazavitt, kész ruha. Most mi lesz?

- Természetesen garanciát vállalunk a készített holmikért: amennyiben valami nem egészen tetszik, visszahozza, és a lehetőségekhez mérten kijavítjuk.